Afsprakenplanner / Team Assistent (28-36 uur / week)

Onze cliënt is een snelgroeiend bedrijf, actief in de geestelijke gezondheidszorg. Namens haar zoeken wij een

Afsprakenplanner / Team Assistent (28-36 uur per week)

 

Locatie: West / Midden Nederland (in overleg)


De functie
Het doel van de functie is het plannen van cliëntafspraken en het organisatorisch en secretarieel ondersteunen van de diverse lokale teams. De Team Assistent valt rechtstreeks onder een teamleider.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Plannen van de afspraken voor de eigen locatie(s), alsmede over de gehele organisatie heen ondersteunen van de andere teamassistentes, zodat planning, agendabeheer en capaciteitsplanning zo soepel mogelijk verlopen en wachttijden en leegstand zoveel mogelijk worden voorkomen
  • In samenwerking met de andere teamassistenten het beheer van de agenda’s van de circa 80 psychologen en het plannen van cliëntafspraken in het geautomatiseerde systeem
  • Communicatie met cliënten, opdrachtgevers en (bedrijfs-)artsen vanuit het elektronisch patiëntdossier
  • Organisatorisch en facilitair ondersteunen van de teamleider en behandelaren
  • (Logistiek) organiseren en eventueel notuleren van werkoverleg
  • Zorgadministratie verzorgen
  • Verantwoordelijk voor de inrichting en administratie van wachtlijstbeheer; registratie van aanmeldingen
  • Relatiebeheer klanten en signaalfunctie in acquisitie; nabellen/verkopen intakeoffertes
  • Meedenken over de ontwikkeling en verbetering van planningstools en -systematiek ter bevordering van de kwaliteit van het proces.

 

Functie eisen
Onze opdrachtgever heeft een professionele, persoonlijke aanpak hoog in het vaandel staan. Daarom verwachten wij van jou dat je klantgericht, stressbestendig, representatief, accuraat en flexibel bent. Met een proactieve, dienstverlenende en oplossingsgerichte instelling pas je heel goed in het team.
Verdere voldoe je aan het volgende:
• Je hebt tenminste MBO werk- en denkniveau (administratieve/secretariële opleiding)
• Je beschikt over ruime planningservaring en beheersing van het Officepakket (met name uitstekende beheersing van Excel)
• Bij voorkeur heb je ervaring met zorgadministratie en het werken met EPD
• Je beschikt het liefst ook over up to date kennis van de markt van verzekerde GGZ zorg
• Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is vereist.

 

Organisatie
Onze cliënt maakt deel uit van een netwerk van bedrijven op het gebied van werk, inzetbaarheid en gezondheid. Zij biedt professionele zorg aan werkenden met uiteenlopende psychische klachten die het dagelijkse leven en het functioneren belemmeren.

De bedrijfscultuur laat zich omschrijven als hecht, inspirerend, warm, loyaal en hard werken. De baan die wij vacant hebben is uitdagend, biedt veel variatie en daagt je uit op de gebieden productiviteit en zorgvuldigheid. We opereren op het snijvlak van zorg en commercie, en dat vertaalt zich in de cultuur.

 

Beloning
De baan is uitdagend en biedt veel variatie. Salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden van deze functie zijn conform de CAO GGZ (schaal 40, inschaling afhankelijk van kennis en ervaring).
Het betreft een functie voor 28-36 uur per week, locatie West / Midden Nederland (in overleg. Onze cliënt heeft meerdere vestigingen in de regio, onder meer in Leiden, Voorburg, Utrecht en Rotterdam).


Interesse?
Heb je interesse in deze uitdagende functie, stuur dan je CV en je motivatie naar Peter Spit van Rightmatch, via e-mail p.spit@rightmatch.nl .
Voor eventuele vragen kun je contact opnemen via telefoonnummer 06-5206 1797.

Categorie:

Overig

Branche:

Gezondheidszorg / Zakelijke Dienstverlening

Regio:

West / Midden Nederland (in overleg)

Opleiding:

MBO